Szakrális szertartások

Szertartások Annarózsával! 

Menstruációs beavatás, Méh-áldás, Szakrális lánybúcsú, Esküvői körtáncszertartás, Szülésáldó és Tündérkeresztelő, valamint Évkör szertartások... Hamarosan mindről lesz leírás, egyenlőre a Szülésáldót fogadjátok szeretettel!

 
Kedvesek! Személyes kérésetekre nagy örömmel tartok születést megáldó, szülésre bocsátó szertartást, amit hagyományosan a szülés várható ideje előtt pár nappal, max. 2-3 héttel ünneplünk szakrális női körben. Mint minden szertartás és rituálé, ez is egy átminősülés, szintlépés, erőgyűjtés és erőbeavatás lesz, amit sok sok áldással és tánccal teszünk emlékezetessé. Az eseményre a szertartást kérő kismama meghívására érkezhetsz.

Kérlek, gyere SZOKNYÁban vagy ruhában, semmiképp ne nadrágban! ha lehet világos, vagy FEHÉR színekben. Hozz egy kis harapnivalót, süteményt a szertartás utáni falatozáshoz, és hozz egy színes szalagot (vékony szatén, csipke vagy selyemszalag, ami legalább egy méteres), valamint egy szál virágot... és a nyitottságodat, jelenlétedet, áldásodat...
A szertartás hagyományairól az alábbi cikkben olvashatsz többet.
Várunk szeretettel a gödöllői Shanti Jógastúdióban!
A szertartás időtartama kb 3 óra, plusz utána 1 óra lakoma és beszélgetés, így általában 4 óra hosszával számolj. Díja terembérrel, szertartással, ajándékokkal együtt 50.000 Ft, amit a résztvevők is összeadhatnak. 
A szertartást vezeti: S. Gergely Annarózsa
www.shantijogastudio.hu/annarozsa
Várlak szeretettel! Egy személyes beszámolót olvashatsz a cikk után. 

"Az utóbbi néhány évben Magyarországon is kezd elterjedni az eredetileg navajo indiánok hagyományából eredő szép szokás a Blessingway, vagy Szülésre bocsátó ünnep. Lényege, hogy a mindenórás kismama körül összegyűlnek a számára fontos asszonytársak, hogy kifejezzék támogatásukat és együttérzésüket, valamint jókívánságaikat a közelgő szülésre vonatkozóan.
Sajnos többségünk úgy érkezik a szülés kapujába, hogy soha semmilyen megerősítő, bátorító üzenetet nem hallott a női kompetenciáiára vonatkozóan más nőktől. Arra szocializálnak minket kislány korunktól, hogy legyünk óvatosak, várjuk meg a felsőbb tekintélyek engedélyét mielőtt bármit is tennénk, akkor is csak apró lépésekben haladjunk a megengedett irányban, csendben, szemérmesen lesütve a szemünk. Befelé ne is figyeljünk, majd kívülről megmondják, mire is van valóban szükségünk, és hogy valóban jó úton járunk- e céljaink felé.

Sok kultúrában az első vérzés ritusa beemelés a teremtő erejű nők közösségébe, a mi kultúránkban jó esetben is csak cseppet sem személyre szabott fájdalomcsillapítási és fogamzásgátlási tanácsadás. Bár a szexuális forradalom elvileg eltörölte a korábbi általános érvényű szabályokat a nemi élet megkezdésére vonatkozóan, mind a felnőtteknek, mind a kortársaknak továbbra is van egy határozott elképzelése arról, hogy mikor, milyen paraméterű partnerrel, és milyen élménnyel “helyes” beavatódni- és nem haboznak a normaszegők tudtára adni, hogy ők “rosszul csinálták”. Ugyanez a mintázat érhető tetten minden későbbi, életünket meghatározó, de különösen életadási iránti vágyunkat érintő döntésnél.
Talán éppen a várandósság alatt éri el a tetőpontját az összezavarás és elbizonytalanítás. Na mármost mindezek után ereszd bátran szabadon az ösztönös erődet, és bízz a tested bölcsességében.
Mit szólsz ahhoz, ha én azt mondom: Mindez nem lehetetlen!
Létezik egy varázslat, mely sok esetben képes ellensúlyozni az eddig begyűjtött negatív hatásokat! A recept a következő: Gyűjtsd magad köré azt a néhány nőt az életedből, aki hisz benned és a saját női erejében. Hagyd, hogy együttérzésükkel, értő csendjükkel, megerősítő szavaikkal, gyengéd gesztusaikkal előhívják belőled a múlt fájdalmai, félelmei és bizonytalanságai alól a hitet és a bizalmat saját, magadban- ami mindvégig a tiéd volt!
Ha eljutsz idáig, már érezni fogod, és mered kimondani is majd, mire van szükséged, hogy megünnepeld az utat, amit idáig megtettél, és hogy erőt meríts a további szakaszhoz.
Talán a testedet szeretnéd ünneplőbe öltöztetni. Pazar hajkölteményre vágysz, tarka virágkoszorúra, különleges és egyedi pocakfestésre, vagy egy illóolajos talpmasszázsra. Talán tapasztalatokra, szép szüléstörténetekre. Bizonyságtételre, hogy az őserő létezik, működik, és jól működik. Talán a kapcsolódást szeretnéd megélni, és megőrizni egy közösen készített szülésnél hasznos tárgy mondjuk egy gyertya vagy egy borogatókendő készítésével, vagy egy telerakanád a hűtőd oldalát kis cédulákkal rajtuk a bíztatásaikkal.
Hagyhatnak nálad egy- egy személyes apró tárgyat amit kitehetsz magad elé a szülés helyszínén is, így érezheted támogató jelenlétüket akkor is, ha fizikailag esetleg kilométerek választanak majd el tőlük.
Megtapasztalhatod, hogy számítasz, érvényesek és hasznosak az érzéseid. Megérezheted, hogy a világ körülötted érted és a babádért van, kérj, amit csak hasznosnak érzel a magatok számára. Megélheted, hogy áldott vagy az asszonyok között és áldott a te méhednek gyümölcse: csoda történik veletek, egy hatalmas ünnep! Vedd elő ezt a hangulatot a vajúdás alatt, és reszketve menekül ki a térből minden kishitűség, és szégyen!"
(Károlyi Natália beharangozója)
 
"Ígértem, hogy mesélek a szülésáldó szertartásomról...
3 nap telt el, de még mindig csak kavarog bennem a sok-sok érzés, gondolat, melyből próbálok egy kis összefoglalót írni, mert nagyon szeretném megosztani Veletek.
Vilmos meglepetés baba.
Sokat vártunk rá. 5 évet. Elmúltam 40 és kezdtem elfogadni, hogy egyedül Rozi tanításain keresztül fejlődhetek tovább anyaként… Felújítottuk a lakást, utaztunk, élveztük, hogy nagy és okos lányunkkal mennyi mindent csinálhatunk, amiről kisbabás szülőként le kellett mondanunk.
Teljesnek éreztük az életünket. Aztán különböző egészségügyi problémák felhői gyűltek, volt egy kis ijedtség is és még fel se ocsúdtunk belőle, ott volt a két csík.
Néztünk is magunk elé 3 napig, Rozi örömtánca közepette. Nem vagyunk még öregek ehhez? A férjem első szülöttje 25 éves, nem kéne az unokákat várni inkább? Hogy fogunk elférni?
Vilmoskánk mindent szépen elrendezett. Egyensúlyt hozott az életünkbe. Nekem még esélyt is arra, hogy néhány vágyott dolgot kipróbáljak.
Ilyen volt a kismama jóga, Rozival nem jártam, de ahogy S Gergely Annarózsa foglalkozásait elkezdtem rendszeresen látogatni, egyértelmű volt, hogy kipróbáljuk a szülésfelkészítőjét és a szülésáldó szertartását is. Annyira magával ragadott a kedvessége, az az áradó szeretet és ösztönös bölcsesség, amivel a holisztikus anyaság igéjét hirdeti. És én is így hiszem, hogy mi, Anyák tudjuk gyógyítani a világot azzal, ha magunkat gyógyítjuk. Kiegyensúlyozottabb Anya = boldog gyerek, nyugodt családi élet - érző felnőttek- világbéke
Úgy várjuk tehát Vilmost, hogy tudatosan készülünk egy békés, szelíd szülésre-születésre, mert már tudom a születés minősége az élet minősége.
A szertartás megerősített és szó szerint megkoronázta ezt a készülődést.
Anna mindent tudásának esszenciáját belefoglalta, úgy építette fel, ahogyan a baba érkezik erre a csodás világra. A vajúdás és a szülés összes stádiumához tartozott egy-egy körtánc, történet, szimbólum.
Bevallom néha összenéztünk a barátnőimmel, hiszen kissé komfortzónán kívüli nekünk már ősanyaként ropni a sámándobos zenére az oltár körül de amint beleengedtük magunkat, csukott szemmel mentek a lépések és érezhető volt az erő, a szeretet ami áradt bennünk, belőlünk.... Behívtuk a teremtő erőket, a jelenlévők megajándékoztak anyáik, nagyanyáik erejének behívásával és személyes áldásukkal, szeretetükkel.
Illóolajokkal és a szüléshez hasznos tanácsokkal, energiát adó vajúdó golyócskával (ennek elkérem a pontos receptjét) is fűszerezte, fokozta Anna a "hangulatot"
Annyi jót kaptam, hogy alig tudom azóta is feldolgozni.
Mindenkinek receptre írnám fel, hogy legalább egyszer az életben megtapasztalja, szívbéli jóbarátnői körében - egy ilyen szertartáson - valóban milyen csodás és ünnepelni való, erős NŐ és ANYA.
Végtelen hálás vagyok Egész életemben töltekezni fogok ebből a délelőttből
És ebből a dalból:
Egy asszonynak ereje, de ereje
Eltolja a hegyeket, a hegyeket
Két asszonynak ereje, de ereje,
Meggyújtja a tüzeket,
Három asszony ereje, de ereje,
Megnyitja a földeket
Négy asszonynak ereje, de ereje,
Fakassza a vizeket
Öt asszonynak ereje, de ereje,
Előhívja a szeleket
Hat asszonynak ereje, de ereje,
Megnyitja a kapukat
Hét asszonynak ereje, de ereje,
Megnyitja a világokat
Nyolc asszonynak ereje, de ereje,
Megnyitja a szíveket
Kilenc asszony ereje, de ereje,
Megnyitja a lelkeket
Egy asszonynak ereje, de ereje,
Megszüli az életet.
Sütő Annamária Babi
Rozival sokszor meghallgattuk, ő egyből értette...
- Anyu, egy érzés jött belém.
-Tényleg? Milyen érzés?
- Hogy szeretem a világot.
Hát ennyi Azóta gyakran hallom, hogy énekelgeti játék közben..."