KUNDALINI JÓGA

Bevezetés a Kundalíni jógába- jógatanfolyam Berecz Ágnessel 

A kundalini jógát „jógák királynőjének” vagy a "tudatosság jógájának" is nevezik. Segíti szerveink méregtelenítését, gerincünk rugalmasságá tételét, testünk energetizálását, tudatunk koncentrálását, ezáltal a stressz csökkentését. Az órákon az intenzív légzéssel, légzőgyakorlatokkal kísért dinamikus mozgást relaxáció, majd meditáció követi.

Tanfolyam ideje: egyenlőre szünetel
Ár: 1800 Ft/alkalom vagy 9500 Ft/6 alkalmas bérlet 
Tanár: Berecz Ági – Sat Avtar Kaur

Az órákról: A gyakorlások másfél óra hosszúak. Ráhangolódásként együtt zengetjük azt a mantrát, amivel a világon mindenütt a kundalini jógaórák elkezdődnek: ONG NAMO GURU DEV NAMO – „Tisztelet a Mindenségnek, tisztelet a bennem Lévő Tanítónak”. Majd a gerinc bemelegítésével kezdünk, ami után egy krija következik – a kundalini jógában több ezer tudatosan, egy bizonyos céllal és hatás elérése érdekében összeállított krija létezik. E gyakorlatsorok dinamikus testhelyzeteket (ászana), légzőgyakorlatokat (pranayáma) és testzárakat (bandha) tartalmaznak. A gyakorlatokat összpontosítással, folyamatos testtudatossággal végezzük. A test az ezt követő pihenéssel rögzíti a krija hatásait, a mély relaxációban kezdődnek el a gyógyító folyamatok. Az óra második felében közös meditációt végzünk, melynek célja az állandó mozgásban lévő gondolatok lecsendesítése, a mögöttük létező megfigyelő elme felébresztése, erősítése. E jógairányzat nyugati meghonosítója, Jógi Bhadzsan szerint az egyén tudatosságától az Egyetemes Tudatosságig az út a csoport-tudaton keresztül vezet. Ezért olyan fontos a rendszeres közös gyakorlás, a közösség (Szangat) ereje.

Magamról: 19 éve kezdtem a jóga gyakorlást otthon, könyvekből. Az évek során több irányzatot és tanfolyamot kipróbálva testem megerősödött, és lassan bekúszott életembe a jóga valódi értelme, a szellemi út. Több, mint egy évtizedes gyakorlás után 2009-ben ismerkedtem meg a kundalini jógával. Elsöprő elejű találkozás volt, a gyakorlatoknak megdöbbentően erős hatását éreztem, energetizálóan, tisztítóan hatottak rám. A következő években betekintést nyertem az irányzat mögött álló spirituális hagyományba, világméretű közösségbe, hatalmas zenei tárházba, életmódba. 2011-ben végeztem a hazai első nemzetközi kundalini jóga tanárképzésen. Azóta két gyermekem született, akik most 3 és 1 évesek. Gödöllő mellett élek, és a jógán kívül egy mélyökológiai egyesület életében vagyok aktív.

Várunk szeretettel! Jelentkezz be Annánál emilben: annagergely76@yahoo.com