GERINCTERÁPIÁS JÓGA

Pál Judittal kedden 10.30-12.00

A gerincterápiás jóga célja a tartásjavítás és a sérvprevenció olyan személyeknél, akik szeretnék megelőzni a gerincproblémákat, akik a sok ülőmunka és mozgásszegény életmód miatt „veszélyeztettek” és szeretnének tenni valamit gerincük egészségéért.

.A gerincterápiás jógaórák gyakorlatsorait Bene Máté gyógytornász-fizioterapeuta szakmai javaslatainak figyelembevételével állítom össze minden alkalommal.

A szakmai javaslatok alapján a gerincterápiás jógaórákon sérvrizikós gyakorlatokat nem végzünk, melyek a következőek többek között: előrehajló gyakorlatok nagy terheléssel, nyújtott lábbal előrehajlás homorú derékkal, homorú derékkal előrehajlásban nyújtás, rögzített sacrummal ágyéki gerinc flexió, lumbális gerinc hétköznapi mozgástartományán túli rotáció, flexió-rotáció kombináció.

Ezeken a jógaórákon főleg a gerinc melletti izmok megfelelő sorrendben történő nyújtása és erősítése történik álló, háton, térdelő és hason fekvő helyzetben. Fontos a tartástudatosítás, a kóros mozgásminták törlése és a megfelelő egyensúlygyakorlatok végzése is. Mivel a „gerinc a lélek színjátszótere” is egyben nagy hangsúlyt fektetek a relaxációra és a „megerősítésekre” is.

Saját gerincferdülésem miatti nyak-, derék- és hátfájásom indított el a gyógytorna, majd a Jóga útján és ma elmondhatom, hogy a rendszeres, kitartó gyakorlás meghozta a pozitív eredményt. Ezt szeretném átadni a hozzám forduló Vendégeknek is.

Az órák kedden 10.30-kor kezdődnek, 90 percesek, bejelentkezést kérünk sms-ben, előző este 18ig: 06 20 546 7266

Pál Judit (gerincterápiás jógaoktató)

Namaste!