Jelentudatosság önismereti műhely bodyworkkel, 2018. október 27.

Pörög az életem, visz a rutin, már megint hétfő, újra október van, és hopp, még egy év eltelt... mi maradt meg belőle? 

Milyen lenne mégis, ha meg tudnál érkezni az életedbe? A jelenedbe? Milyen lenne megtapasztalni a mindennapokat a maguk teljességében, a pillanatot a maga tökéletességében? Lehet, hogy nem azon múlik, hogy mi történik veled, hanem azon, hogy hogyan éled meg azt, ami történik? Ha jelen vagy benne, ahelyett, hogy “robotüzemmódban” teljesíted a feladataidat és intézed a kapcsolataidat, akkor ugyanazt a tapasztalást teljesen más élményként is megélheted. Most, hogy ezeket a sorokat olvasod, tudatában vagy annak, hogy milyen érzések vannak a testedben? Vagy most lettél éber a testedre, ahogy erre felhívtuk a figyelmedet?

Kutatások bizonyítják, hogy a jelentudatosságunk növekedésével az élettel és a kapcsolatainkkal való elégedettségünk is növekszik. A tested a jelenben él, a jelenben lélegzik és a jelenben érez. Mindaz, amit átélsz, tapasztalsz a testedben játszódik le és raktározódik el. A gondolataid mögé figyelve meghallhatod tested üzeneteit, ráláthatsz berögzült szokásaidra, s kipróbálhatsz valami újat, szabadabbat, ami MOST igazabb benned, mint a régi mintád ezredszeri elismétlése... Ezáltal a legfontosabb erőforrásoddal, a jelentudatosságoddal veszed fel és építed ki a kapcsolatot, ami elvezethet valódi Önmagadhoz. 

Mi történik ezen az alkalmon?
========================
A 3 órás bodywork önismereti műhely során egy olyan utazáson vehetsz részt, ahol elkezdheted felismerni, ahogy a figyelmed vándorol a tudat terében. Ahogy a gondolatok és a test érzései felbukkannak és elmúlnak, miközben a külvilágból hatások és ingerek érnek. Egyfajta csoportos vezetett meditáció ez, ahol nem egy helyben ülsz, hanem zene mellett szabadon mozdulsz aszerint, hogy mi éppen a legigazabb benned. Az elején egy rövid nyitókörben megoszthatjuk, hogy kiben mi van éppen. Ezután egy hosszabb folyamat során szavak nélkül, a testünkkel, a mozdulatainkkal és a figyelmünkkel dolgozunk, ami lehetőséget ad arra, hogy nem tudatos, ismétlődő mintákat ismerj fel. Megértheted és tudatosíthatod az esetleges önsorsrontó szokásaidat, melyek talán már régóta reagálnak helyetted egy-egy élethelyzetben, aminek a következményeitől azonban te és lehet, hogy a környezeted is szenved. Végül pedig egy zárókör során megoszthatjuk egymással és tudatosítjuk, hogy mi mindent tapasztaltunk.

Technikai tudnivalók
=================
A workshopon való részvételhez semmilyen előzetes meditációs tudás nem szükséges, kényelmes váltóruha és némi innivaló viszont mindenképpen ajánlott.

A workshop díja: 4900 Ft
Ideje: 2018. október 27. 9-12h 

Jelentkezés
===========
A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, melyet az alábbi email címek egyikére írva tehetsz meg :

avanticare@gmail.com
jaanos.gyurik@gmal.com

Csoportvezetők
=============
Mészáros Kinga - pszichológus, bodywork csoportvezető asszisztens
Gyurik János - nonduális kereső, bodywork csoportvezető asszisztens, szervezetfejlesztő közgazdász

Mészáros Kinga:

Itt lenni, most lenni, kapcsolódni önmagamhoz, másokhoz. Ez az, ami az életem fókuszában van mind pszichológusként, mind társként, anyaként és barátként. Így lettem a bodywork szerelmese, ami nem másról szól, mint itt lenni, most lenni, kapcsolódni.

Gyurik János: 

Közel 20 éve léptem az önismeret útjára, hogy megkeressem ki is vagyok én valójában, s hogy megtaláljam mi a boldog élet és a szeretetteli kapcsolat titka. Ahogy elkezdtem érezni a gyógyító, az életemet könnyebbé tevő változást magamban, úgy jártam egyre lelkesebben önismereti csoportokra, filozófiai előadásokra és gyakoroltam a tai-chi-t, a jogát. Az integrál pszichológiával és a Bodywork-kel végül összeért bennem a nyugati önismeret és a zen buddhista, nonduális önkutatás elválaszthatatlan egysége. Évek óta meditálok és járok elvonulásokra Mooji-hoz, Rupert Spira-hoz és James Eaton-hoz.

A módszerről

===========
A bodywork módszeréről részletes leírást itt találsz, és persze hozzánk is bátran fordulhatsz kérdéseiddel: 
http://bodywork.hu/mi_a_bodywork_onismeret/